Behandeling

MenSense slaat een brug tussen lichaam en je brein in begeleiding van jouw ontwikkeling en je persoonlijk leiderschap. Je komt zelf aan het stuur te staan en brengt jezelf in beweging in de door jouw gewenste richting. Mensense werkt praktisch met instrumenten zoals Biofeedback in combinatie met diverse ademhaling- en ontspanning technieken, Hartritmevariatie training en Hartcoherentie, praktische tools, werkkaarten en psychosociale coaching.
Mogelijk is er begeleiding bij rouwverwerking nodig en EMDR / Brainspotting bij onvoldoende verwerking van negatieve Levensgebeurtenissen en trauma’s. Bij elke interventie krijg je duidelijke uitleg en informatie over het doel en het te verwachten resultaat. Er wordt de tijd genomen om uitgebreid jouw wensen en behoeften door te nemen

Direct Toegankelijk

Je kunt op eigen initiatief bij MenSense direct aanmelden dus zonder een verwijzing van huisarts of specialist.

Je kunt ook terecht met een specifieke verwijzing via de huisarts en/of praktijkondersteuner, de specialist of bedrijfsarts.

Als je zonder verwijzing in de praktijk komt, kan je als je dat wenst, terugkoppeling plaatsvinden met de huisarts of behandelend arts/ specialist. Zo kan er met een medische machtiging, informatie uitgewisseld en de behandeling of advies, geëvalueerd worden.

Intake & Diagnostiek

Eerst vindt er een uitgebreide intake plaats en in mijn werkdiagnose maak ik gebruik van wetenschappelijke vragenlijsten die het stressniveau en je uiting van klachten, met speciale software zichtbaar maakt. Door Biofeedback apparatuur kan de weerspiegeling van je stressniveau in je lichaam duidelijk worden.

Dit kan gemeten worden aan de hand van je
• Ademhaling frequentie en coördinatie
• Hartcoherentie
• Huidgeleiding
• Huidtemperatuur
• Spierspanning

Na de uitgebreide intake en gestructureerde diagnostiek wordt er samen een behandelplan op maat opgesteld waar jouw hulpvraag en behoeften centraal staan.

De score en uitleg geeft direct helderheid over je situatie op dat moment. Het is van belang in kaart te brengen hoe jij je belemmeringen en klachten ervaart in het dagelijks leven en jouw situatie op dat moment.

Toolkit

 • De werkdiagnose en screening van je klachten worden verwerkt tot een “plaatje” die inzicht en overzicht geven.
 • Er zijn gerichte vraaggesprekken betreffende je probleemsituaties in zowel privé als werk en samen stellen we het behandelplan op.
 • Biofeedback training, zoals Hart ritme variatie training en Hartcoherentie, is een trainingsmethode die je met behulp van oefeningen makkelijk in het dagelijks leven kunt toepassen.
 • Er wordt gewerkt met specifieke oefeningen die je bewust doen ervaren en doorvoelen van je emoties, gedachten en overtuigingen
 • Er wordt op je eigen situatie passende taakgerichte oefeningen gegeven en gezocht naar je mogelijkheden om jouw eigen kracht aan te spreken en te gebruiken, praktisch en   dus ook uitvoerbaar in je eigen privé en de werksituatie.

    Persoonlijke kennismaking?

    Vraagt u zich af of de behandeling wat voor u is?